Lekkerste zelfgemaakte acaï bowl

Op zoek naar het lekkerste recept voor een super lekkere acaï bowl? Zoek niet verder. Deze acaï bowl heeft een perfecte consistentie en de toppings maken het helemaal af. Pindakaas is echt één van mijn favoriete toppings. Maar heel eerlijk? Elke topping smaakt goed op deze acaï bowl.

Wat is een acaï bowl?

Een acaï bowl is eigenlijk een Braziliaans dessert. Het is een geblend mengsel van bevroren acaï, vaak gemengd met ander bevroren fruit en afgetopt met granola en diverse andere extra’s. Acaï is een besachtige vrucht van de pinapalm die voorkomt in onder andere Brazilië, Peru en Suriname. Voorheen werd het alleen voor lokaal gebruik geteeld, maar in het begin van de 00’s verkreeg acaï enorm veel populariteit. Tegenwoordig is de acaï bowl niet weg te denken van social media en menig hippe eettentjes serveren deze populaire bowl.

Waar koop je acaï?

Acaï is best aan de prijs. Je kunt het kopen als poeder, bevroren pulp of als sap. Voor een acaï bowl gebruik je het liefst bevroren pulp, zodat je die heerlijke sorbetachtige structuur krijgt. Ik heb zelf goede ervaringen met de acaï packs en mixen van HolyBerry (no spon), maar er zijn ook andere plekken waar je het kunt kopen. Let er wel op dat het goede kwaliteit acaï is.

Welke granola is het lekkerst op de acaï bowl?

Eerlijk gezegd is de lekkerste granola voor op een acaï bowl zelfgemaakte granola. Eigenlijk is zelfgemaakte granola sowieso het lekkerst en super simpel om te maken. Ik heb hier een recept voor een super snelle en lekkere granola. Wil je toch liever granola uit de winkel gebruiken? Kies dan eentje met wat smaken van kaneel; dat vind ik echt een super combi!

Voedingsstoffen

Het is heel moeilijk om de volledige voedingswaarde van acaï pulp te vinden. De informatie die er is gaat voornamelijk over gevriesdroogde acaï. Echter, zonder het mee berekenen van de acaï is deze bowl al rijk aan magnesium, foliumzuur, vitamine C en fosfor. Daarnaast is de bowl een bron van vezels, ijzer, zink, vitamine E, vitamine B1, vitamine B6 en vitamine B3.

Wil je de voedingswaarde van het recept weten? Deze vind je onder het recept.

 
Porties: 1
Geschreven door: Kimmylee
Acaï bowl

Acaï bowl

Voorbereidingstijd: 10 MinTotale tijd: 10 Min

Ingrediënten

Acaï bowl basis
Toppings

Instructies

  1. Doe de ingrediënten van de basis bowl in een sterke blender. Je zult tussendoor het mengsel moeten omscheppen. Extra kokosdrink toevoegen kan ook, maar des te meer vocht, des te vloeibaarder. Een dikke consistentie is juist heel lekker bij een acaï bowl. Zodra je de gewenste consistentie hebt doe je het acaï mengsel in een kom.
  2. Voeg de toppings toe. Eet smakelijk!

Dieetkenmerken

Lactosevrij: ja

Glutenvrij: ja*

Vega: ja

Vegan: ja


Low FODMAP optie:

Binnen het FODMAP dieet wordt aangeraden niet te veel fruit in één keer te eten. Dit recept bevat een hoop fruit en is dus niet low FODMAP. Daarom is het af te raden dit recept te eten tijdens het low FODMAP dieet. Nadat je duidelijk hebt of fructose klachten geeft kun je er voor kiezen om wel (of alsnog niet) een acaï bowl te nemen.

Dit recept gemaakt?
Tag @nutrilee.nl op Instagram en gebruik de hashtag # nutrilee
 

Voedingswaarde per portie

Kcal 484
Vet 22,4g
Verz. vet 3,6 g
Koolhydraten 51,5 g
Suikers* 31,3 g
Vezels 9,1 g
Eiwit 14,1 g
Zout 0,22 g
 

Hier zie je de voedingswaarde van dit recept (zonder acaï). De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie. Laat je niet te veel leiden door de voedingswaarde. Wees vrij om de ingrediënten en/of de hoeveelheden van het recept aan te passen naar wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Een maaltijd, tussendoortje of voedingsmiddel is meer dan alleen de voedingswaarde. Luister naar je lijf en wees lief voor jezelf!

* De term suikers zegt iets over de hoeveelheid mono- en disachariden. Dit kan zowel natuurlijke suikers als geraffineerde en vrije suikers betreffen. Meer weten over suikers? Klik dan hier.

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?


Voor de hoeveelheden van dit recept is gebruik gemaakt van maatlepeltjes, omdat de grootte van lepels en theelepels nog wel eens kan verschillen. Door maatlepeltjes te gebruiken heb je dus altijd dezelfde hoeveelheid zoals aangegeven in een recept. Ik gebruik deze van Dille & Kamille, maar je kunt ze tegenwoordig overal kopen.


Vorige
Vorige

Soft taco’s met pulled chicken

Volgende
Volgende

Zelfgemaakte granola