Soft taco’s met pulled chicken
Het makkelijkste recept voor soft taco’s met pulled chicken. Binnen 20 minuten staat deze eiwitrijke parel op tafel! De eerste keer dat ik deze maakte was mijn vriend enorm enthousiast. Dit gerecht is een blijvertje! Perfect voor als je een avondje geen zin hebt om uitgebreid te koken.
Hoe maak ik deze soft taco’s met pulled chicken glutenvrij en lactosevrij?
De meeste recepten die ik maak zijn makkelijk gluten- en lactosevrij te maken. Vervang de wrap voor glutenvrije wrap en check de voorverpakte voedingsmiddelen op gluten. Bouillonblokjes en BBQ saus kunnen bijvoorbeeld nog wel eens tarwe bevatten. Gelukkig zijn daar genoeg alternatieven voor! Ook als je lactosevrij eet kun je genieten van deze wraps. Vervang de kwark voor lactosevrije of plantaardige kwark.
Wat doe ik met de overgebleven bouillon van de pulled chicken?
Gezien je de kipfilet kookt in water met een bouillonblokje, houd je uiteindelijk bouillon over. Deze bewaar ik meestal om soep mee te maken. Gooi het dus niet weg!
Voedingsstoffen in soft taco’s met pulled chicken
Deze soft taco’s met pulled chicken zijn eiwitrijk. Met name door de kipfilet, maar ook de tortilla en de magere kwark leveren een bijdrage. Ze zijn rijk aan vitamine E, vitamine B3, vitamine B6 en fosfor.
Wil je de voedingswaarde van het recept weten? Deze vind je onder het recept.
Soft taco's met pulled chicken
Ingrediënten
Instructies
- Breng een pan met water aan de kook en voeg het bouillonblokje en de kipfilet toe. Kook ongeveer 10 minuten. Vervolgens haal je de kipfilet eruit en trek je deze uit elkaar met twee vorken. Doe in een kom en meng de BBQ saus erdoor. Bak even kort aan in een koekenpan met olijfolie.
- Ondertussen begin je met de tomatensalsa. Snijd de tomaten in blokjes, snipper de ui, pers de knoflook en hak de koriander fijn. Meng dit in een schaaltje of kommetje met de olijfolie.
- Tot slot begin je met de guacamole. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de tomaat in kleine stukjes. Prak of blend met de avocado, citroensap, peper en zout.
- Besmeer de wraps met magere kwark. Vul met pulled chicken, tomatensalsa en guacamole. Eet smakelijk!
Dieetkenmerken
Lactosevrij: ja, met aanpassing*
Glutenvrij: ja, met aanpassing**
Vega: nee
Vegan: nee
Low FODMAP optie:
Laat de ui en knoflook weg en vervang de olijfolie voor knoflookolie. Gebruik glutenvrije, low FODMAP wraps. Check het bouillonblokje en de BBQ saus op FODMAP rijke toevoegingen. 30 gram avocado is onderdeel van de groene lijst en 45 gram is onderdeel van de oranje lijst. Met een avocado van 90 gram kom je met dit recept uit op een portie van de oranje lijst. Gebruik minder guacamole in je wrap om een portie avocado van de groene lijst te nemen.
*Gebruik lactosevrije of plantaardige kwark.
**Gebruik glutenvrije wraps en check alle voorverpakte ingrediënten op toevoeging van tarwe (zoals het bouillonblokje en BBQ saus)
Voedingswaarde per portie
Kcal | 533 |
---|---|
Vet | 23 g |
Verz. vet | 3,5 g |
Koolhydraten | 43,9 g |
Suikers* | 7,7 g |
Vezels | 5 g |
Eiwit | 34,6 g |
Zout | 1,75 g |
Hier zie je de voedingswaarde van dit recept. De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie. Laat je niet te veel leiden door de voedingswaarde. Wees vrij om de ingrediënten en/of de hoeveelheden van het recept aan te passen naar wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Een maaltijd, tussendoortje of voedingsmiddel is meer dan alleen de voedingswaarde. Luister naar je lijf en wees lief voor jezelf!
* De term suikers zegt iets over de hoeveelheid mono- en disachariden. Dit kan zowel natuurlijke suikers als geraffineerde en vrije suikers betreffen. Meer weten over suikers? Klik dan hier.
Ook interessant…
Volg je mij al op Instagram?
Voor de hoeveelheden van dit recept is gebruik gemaakt van maatlepeltjes, omdat de grootte van lepels en theelepels nog wel eens kan verschillen. Door maatlepeltjes te gebruiken heb je dus altijd dezelfde hoeveelheid zoals aangegeven in een recept. Ik gebruik deze van Dille & Kamille, maar je kunt ze tegenwoordig overal kopen.