Quinoasalade met gegrilde groente en kip

Een van mijn favoriete salades ooit: gezonde quinoasalade met kip en gegrilde paprika, courgette en sperziebonen. Deze salade is gluten- en lactosevrij.

Zitten er dan geen gluten in quinoa?

Quinoa is een plant uit de amarantenfamilie. Amarantgranen zijn glutenvrij en daarmee dus ook tarwevrij. Mocht je dus coeliakie hebben of gevoelig zijn voor producten zoals tarwe, zul je niet zo snel last krijgen van quinoa.

Voedingsstoffen

Deze quinoasalade is een bron van eiwit en vezels en bevat een hoop goede vetten! Zowel quinoa als kipfilet bevatten veel eiwitten. Ook is de quinoasalade rijk aan magnesium, ijzer, en diverse B-vitamines.

Door de selenium, zink, vitamine A, vitamine C en vitamine E is hij ook nog eens rijk aan antioxidanten. Antioxidanten helpen je lichaam beschermen tegen vrij radicalen.

Wil je de voedingswaarde van het recept weten? Deze vind je onder het recept.

 
Porties: 2
Geschreven door: Kimmylee
Quinoasalade met gegrilde groente en kip

Quinoasalade met gegrilde groente en kip

( 0 reviews )
Voorbereidingstijd: 10 MinKooktijd: 20 MinTotale tijd: 30 Min

Ingrediënten

Kruiden en specerijen

Instructies

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de quinoa volgens de verpakking.
  2. Snijd de paprika in reepjes en de courgette in plakken. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de rode ui in halve ringen. Leg de groente, inclusief ui, in een ovenschaal. Verdeel 2/3 van de olijfolie hierover samen met de provençaalse kruiden, peper en zout. Pers de knoflook en verdeel ook over de groente. Doe de groente ongeveer 20 à 25 minuten in de oven.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes en verdeel de kipkruiden hierover. Verhit olijfolie in de pan en bak de kipfilet goudbruin. Ondertussen was je de romaine sla en snijd je hem in reepjes. Snijd de avocado in plakjes.
  4. Verdeel de quinoa en de romaine sla over de borden. Verdeel ook de gegrilde groente, kipfilet en avocado over de borden. De olijfolie die in de ovenschaal zit gebruik je als dressing!

Dieetkenmerken

Lactosevrij: ja

Glutenvrij: ja

Vega: nee

Vegan: nee


Low FODMAP optie:

Gebruik geen ui en knoflook, maar vervang de olijfolie voor knoflookolie. 65 gram courgette is nog onderdeel van de groene lijst, 75 gram is onderdeel van de oranje lijst. De hoeveelheid sperziebonen in dit recept is low FODMAP. 30 gram avocado is onderdeel van de groene lijst, 45 gram is onderdeel van de oranje lijst. Vervang de kipkruiden voor 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl gember en een 1/2 tl komijn.


Dit recept gemaakt?
Tag @nutrilee.nl op Instagram en gebruik de hashtag nutrilee
 

Voedingswaarde per portie

Kcal 697
Vet 36,1 g
Verz. vet 5,3 g
Koolhydraten 53,6 g
Suikers* 11,3 g
Vezels 13 g
Eiwit 33,7 g
Zout 0,66 g
 

Hier zie je de voedingswaarde van dit recept (zonder acaï). De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie. Laat je niet te veel leiden door de voedingswaarde. Wees vrij om de ingrediënten en/of de hoeveelheden van het recept aan te passen naar wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Een maaltijd, tussendoortje of voedingsmiddel is meer dan alleen de voedingswaarde. Luister naar je lijf en wees lief voor jezelf!

* De term suikers zegt iets over de hoeveelheid mono- en disachariden. Dit kan zowel natuurlijke suikers als geraffineerde en vrije suikers betreffen. Meer weten over suikers? Klik dan hier.

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Gezonde aardappelsalade

Volgende
Volgende

Buddha bowl met zoete aardappel en tahindressing