Buddha bowl met zoete aardappel en tahindressing

Een heerlijke vegan buddha bowl die ook nog eens gluten- en lactosevrij is. Hij zit boordevol goede voedingsstoffen en houdt je lang verzadigd door een combinatie van vezels, eiwitten en vetten.

Wat is een buddha bowl?

Een buddha bowl is een soort vegetarische salade die vaak geserveerd wordt in een kom. Daarin vind je vaak kleinere porties van verschillende soorten groenten. De basis bestaat meestal uit granen.

Voedingsstoffen

Deze buddha bowl is een bron van eiwitten en vezels. Ook levert hij je volledige aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine C. Dit komt vooral door de broccoli.

Daarnaast is hij ook rijk aan onder andere calcium en magnesium; en dat terwijl hij vegan is (zonder witte kaas/feta). Vooral de tahin is rijk aan calcium, maar ook de broccoli, kikkererwten, walnoten en spinazie bevatten calcium. Deze voedingsmiddelen bevatten ook ijzer!

Ook is de buddha bowl rijk aan calcium, zink, bètacaroteen, vitamine E en diverse B-vitamines. Zink, bètacaroteen, vitamine E en vitamine C zijn antioxidanten; ze helpen je lichamen beschermen tegen vrije radicalen!

Wil je de voedingswaarde van het recept weten? Deze vind je onder het recept.

 
Porties: 2
Geschreven door: Kimmylee
Buddhabowl met zoete aardappel en tahindressing

Buddhabowl met zoete aardappel en tahindressing

( 0 reviews )
Voorbereidingstijd: 10 MinKooktijd: 25 MinTotale tijd: 35 Min

Ingrediënten

Oven
Tahin dressing

Instructies

  1. Bereid de wilde rijst volgens de verpakking. Schil de zoete aardappel en snijd in halve plakken, de broccoli in roosjes en spoel de kikkererwten goed af. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de zoete aardappel, broccoli en kikkererwten hier over. Meng in een kommetje de olijfolie en de paprikapoeder, knoflookpoeder en provençaalse kruiden. Verdeel dit over de bakplaat. Doe deze ongeveer 20 à 25 minuten in de oven!
  2. Verdeel ondertussen de babyspinazie en de wilde rijst over de borden. Snijd de rode kool in reepjes en de komkommer in kwartjes. Verdeel deze ook over de borden.
  3. Meng ondertussen de ingrediënten van de tahindressing in een kleine blender of mixer. Hak ondertussen ook wat walnoten grof. Haal de zoete aardappel, broccoli en kikkererwten uit de oven en verdeel deze over de borden. Voeg ook de walnoten en tahindressing toe. De verkruimelde feta of witte kaas is optioneel.

Dieetkenmerken

Lactosevrij: ja

Glutenvrij: ja

Vega: ja

Vegan: ja, als je de feta of witte kaas weglaat


Low FODMAP optie:

Gebruik geen knoflook en knoflookpoeder, maar gebruik knoflookolie in plaats van olijfolie. 75 gram zoete aardappel is onderdeel van de groene lijst, 100 gram is onderdeel van de oranje lijst. 40 gram kikkererwten uit blik is onderdeel van de groene lijst, 85 gram is onderdeel van de oranje lijst.


Dit recept gemaakt?
Tag @nutrilee.nl op Instagram en gebruik de hashtag nutrilee
 

Voedingswaarde per portie

Kcal 608
Vet 38,3 g
Verz. vet 4,9 g
Koolhydraten 40 g
Suikers* 8,2 g
Vezels 14,5 g
Eiwit 18,8 g
Zout 0,35 g
 

Hier zie je de voedingswaarde van dit recept (zonder acaï). De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie. Laat je niet te veel leiden door de voedingswaarde. Wees vrij om de ingrediënten en/of de hoeveelheden van het recept aan te passen naar wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Een maaltijd, tussendoortje of voedingsmiddel is meer dan alleen de voedingswaarde. Luister naar je lijf en wees lief voor jezelf!

* De term suikers zegt iets over de hoeveelheid mono- en disachariden. Dit kan zowel natuurlijke suikers als geraffineerde en vrije suikers betreffen. Meer weten over suikers? Klik dan hier.

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Quinoasalade met gegrilde groente en kip

Volgende
Volgende

Knolselderijfrietjes uit de oven