Chili con carne

Zelf chili con carne maken? Dit is een simpel recept voor de allerlekkerste chili con carne. Een overheerlijke stoofpoot met rundergehakt en bonen. Heerlijk met wat nacho chips en zuivelspread.

Chili con carne betekent letterlijk ‘chili met vlees’, maar natuurlijk bestaat er ook chili sin carne. Oftewel: chili zonder vlees. Vervang het rundergehakt bijvoorbeeld voor linzen of quinoa!

Dit gerecht vindt zijn oorsprong in het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde staten. Voor zover bekend werd chili con carne voor het eerst door het Amerikaanse leger gegeten ergens in de 19e eeuw.

Het voordeel van dit gerecht is dat het simpel te maken is en vooral ook goedkoop. Je kan namelijk met een paar ingrediënten een hele grote voorraad chili con carne maken, onder andere om in te vriezen. Super handig voor als je een keer geen zin hebt om te koken, maar wel gezond wil eten. Meer tips om gezond eten en leven makkelijker te maken vind je hier.

Let op! Dit recept is voor ongeveer 5 porties!

Voedingsstoffen

Deze chili con carne is eiwit- en vezelrijk. Dat betekent dat hij mega verzadigend is. Daarnaast bevat dit gerecht ontzettend veel zink, vitamine B12 en C. Dat is nog niet alles! Je krijgt ook nog eens behoorlijk wat kalium, magnesium, ijzer en diverse andere B-vitamines binnen.

 

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Cookiedough balletjes

Volgende
Volgende

Aziatische woknoodles met kip