Aziatische woknoodles met kip
Een makkelijk en snel recept voor woknoodles met kip. Dit gerecht heb je in ongeveer 25 minuten op tafel. Hoe fijn is dat? Ook heb ik gluten- en lactosevrije opties toegevoegd, net als vega en vegan opties.
Je raadt vast nooit waar ik de inspiratie vandaan heb voor dit recept. In mijn studententijd at ik dit vaak met vriendinnen en het originele recept komt van Weight Watchers. No spon. Ik heb eigenlijk niks met dit bedrijf, maar het recept is wel een succes!
Het fijne aan noodles is dat ze mega snel klaar zijn! Ik maak gebruik van volkoren woknoodles, maar je kunt ook glutenvrije noodles gebruiken. Ik gebruik voor dit recept de zuivelspread light, maar je hebt ook een lactosevrije roomkaas (wat eigenlijk hetzelfde is als zuivelspread) en zelfs vegan roomkaas. Die laatste is echter wel wat rijker aan verzadigd vet.
Voedingsstoffen
Dit gerecht is rijk aan vezels, vooral wanneer je volkoren noodles gebruikt! Daarnaast zit hij boordevol magnesium, ijzer, zink, foliumzuur, vitamine C, vitamine B1, B2, B3 en B6. Ook krijg je met dit gerecht een hoop selenium, vitamine D, en fosfor binnen. Toch bevat hij met normale sojasaus en bouillon veel zout. Voor een keer is dat natuurlijk niet zo erg, maar op de lange termijn is dit slecht voor je nieren en kun je een te hoge bloeddruk krijgen. Je kan bijvoorbeeld natriumarme bouillon en sojasaus gebruiken!

Aziatische woknoodles met kip
Ingrediënten
Instructies
- Snipper de ui en pers de knoflook. Haal de topjes van de sperziebonen en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de paprika in blokjes. Snijd ook de kipfilet in blokjes (of reepjes). De bosui snijd je in ringen.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Bak hier vervolgens de kipfilet, of tofu, in (met wat peper) tot deze nét gaar is.
- Zet vervolgens de kip in een kommetje of bakje aan de kant. Gebruik dezelfde ban op de sperziebonen en paprika in te bakken, ongeveer 5 minuten.
- Bereid ondertussen de bouillon en voeg vervolgens de tomatenpuree toe aan de groente. Bak dit even een minuutje mee en voeg vervolgens de bouillon toe. Doe de deksel op de pan en weer 5 minuten staan.
- Daarna voeg je de zuivelspread light en sojasaus (of varianten hiervan) toe. Roer even goed door.
- Breek de (volkoren of glutenvrije) noodles en voeg deze toe aan de pan. Deksel erop en laat weer 5 minuten staan.
- Als de noodles gaar zijn doe je de kip er weer bij. Door deze op het laatste moment toe te voegen blijft de kip lekker mals!
- Serveer met de bosui. Eet smakelijk!
Dieetkenmerken
Lactosevrij: ja, met lactosevrije roomkaas of vegan roomkaas
Glutenvrij: ja, met glutenvrije noodles
Vega: ja, met tofu
Vegan: ja, met tofu
Low FODMAP optie:
Gebruik geen ui en knoflook, maar bak in knoflookolie. 175 gram sperziebonen is onderdeel van de oranje lijst. 2 el sojasaus is ook onderdeel van de oranje lijst. Gebruik een lactosevrije of vegan roomkaas en glutenvrije noodles. Gebruik ook een bouillonblokje zonder toevoeging van ui en knoflook.