Aziatische woknoodles met kip

Een makkelijk en snel recept voor woknoodles met kip. Dit gerecht heb je in ongeveer 25 minuten op tafel. Hoe fijn is dat? Ook heb ik gluten- en lactosevrije opties toegevoegd, net als vega en vegan opties.

Je raadt vast nooit waar ik de inspiratie vandaan heb voor dit recept. In mijn studententijd at ik dit vaak met vriendinnen en het originele recept komt van Weight Watchers. No spon. Ik heb eigenlijk niks met dit bedrijf, maar het recept is wel een succes!

Het fijne aan noodles is dat ze mega snel klaar zijn! Ik maak gebruik van volkoren woknoodles, maar je kunt ook glutenvrije noodles gebruiken. Ik gebruik voor dit recept de zuivelspread light, maar je hebt ook een lactosevrije roomkaas (wat eigenlijk hetzelfde is als zuivelspread) en zelfs vegan roomkaas. Die laatste is echter wel wat rijker aan verzadigd vet.

Voedingsstoffen

Dit gerecht is rijk aan vezels, vooral wanneer je volkoren noodles gebruikt! Daarnaast zit hij boordevol magnesium, ijzer, zink, foliumzuur, vitamine C, vitamine B1, B2, B3 en B6. Ook krijg je met dit gerecht een hoop selenium, vitamine D, en fosfor binnen. Toch bevat hij met normale sojasaus en bouillon veel zout. Voor een keer is dat natuurlijk niet zo erg, maar op de lange termijn is dit slecht voor je nieren en kun je een te hoge bloeddruk krijgen. Je kan bijvoorbeeld natriumarme bouillon en sojasaus gebruiken!

 

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Chili con carne

Volgende
Volgende

Plaattaart met peer en geitenkaas