Plaattaart met peer en geitenkaas

Een vegetarische plaattaart met peer, geitenkaas en geroosterde amandelschaafsel. Een plaattaart is heerlijk als lunch of avondeten, maar ook om te serveren tijdens een gezellige tapasavond! Met wat simpele aanpassingen is hij gluten- en lactosevrij.

Dit plaattaart voor 2 à 3 personen. De helft van deze plaattaart is behoorlijk veel voor één persoon, tenzij je een grote eter bent. Wil je iets meer vezels en minder (verzadigd) vet? Dan kan je 1/3 van de plaattaart als portie nemen met wat rauwkost on the side! Dat is namelijk mijn ultieme groentehack.

Heb je coeliakie of ben je gevoelig voor tarwe? Er bestaat ook glutenvrije bladerdeeg, bijvoorbeeld deze van consenza. Die is ook nog eens lactosevrij!

Voedingsstoffen

Deze plaattaart is rijk aan kalium, magnesium, ijzer, vitamine E en diverse B-vitamines.

 

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Aziatische woknoodles met kip

Volgende
Volgende

Groene linzencurry met naan