Groene linzencurry met naan

Een groene curry met linzen, spinazie en champignons geserveerd met zilvervliesrijst, naan en een fris sausje van kwark en komkommer. Zo, dat is een mond vol. Dit gerecht is niet alleen vega, maar met wat simpele aanpassingen ook nog eens vegan, lactose- én glutenvrij.

In het recept van deze gele curry gaf ik al aan hoe fijn ik de currypasta’s van Fairtrade Original vind. Wederom: no spon. Ze hebben ook een super lekkere groene currypasta! Maar mocht je nou meer een doe-het-zelver zijn dan heb ik hier een mega lekker recept voor een groene currypasta.

Hoewel ik gevoelig ben voor tarwe kan ik af en toe best iets met tarwe eten, maar ik eet dit gerecht ook regelmatig met deze glutenvrije naanbroodjes. Bij de meeste grote supermarkten kun je deze kopen, maar je kunt ze ook online bestellen.

De glutenvrije naanbroodjes bevatten daarnaast ook geen melk of andere dierlijke ingrediënten (in tegenstelling tot sommige andere naanbroodjes). Als je het sausje dan maakt op basis van een plantaardige kwark heb je dus een heerlijke vegan maaltijd!

Wil je een vervanger voor kokosmelk die iets minder vet is? Kies dan voor Alpro Creamy kokosnootdrink! Hier is ook calcium en vitamine B12, D en E aan toegevoegd. Wat je weer niet of in mindere mate in kokosmelk vindt. Vooral de toevoeging van calcium en vitamine B12 is gunstig voor veganisten en vegetariërs.

Voedingsstoffen

Deze groene curry is mega rijk aan vezels, met name voor de linzen. En dit gerecht mag dan vega zijn; hij is alsnog mega rijk aan eiwitten. Dit komt voornamelijk door de linzen, zilvervliesrijst en het naanbrood. Daarnaast bevat hij ongeveer 75% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) magnesium en 77% van de ADH ijzer. De curry zit ook boordevol B-vitamines, kalium, selenium, zink en bètacaroteen.

 

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Plaattaart met peer en geitenkaas

Volgende
Volgende

Parelcouscous salade met citroen-knoflookdressing en rozijnen