Parelcouscous salade met citroen-knoflookdressing en rozijnen

Een snelle en simpele salade met parelcouscous en citroen-knoflookdressing. Binnen een kwartier heb je deze parel (haha) op tafel. Daarnaast is hij lactosevrij én vega(n)!

Ik ben gek op parelcouscous en eigenlijk vind ik het nog lekkerder dan gewone couscous. Ik vind het ergens iets weg hebben van pasta, maar wel iets lichter op de maag vallen. Parelcouscous kook je en giet je af, in tegenstelling tot gewone couscous waar je gewoon water aan toevoegt.

Een salade als lunch is een mooie manier om extra groente en dus vezels en andere belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Deze gezonde salade kun je makkelijk de avond van tevoren maken om hem vervolgens de volgende dag mee te nemen naar je werk of studie.

Voedingsstoffen

Deze salade is rijk aan vitamine E (met name door de amandelen), maar ook aan magnesium, ijzer, zink, vitamine B1 en B11. Ook krijg je bijna 8 gram vezels binnen met dit gerecht!

 

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Groene linzencurry met naan

Volgende
Volgende

Pokébowl met crispy chicken en sambasaus