Pokébowl met crispy chicken en sambasaus
Een super makkelijke pokébowl met knapperige kipstukjes en sambasaus! Als wij eten bestellen dan staat een pokébowl altijd hoog op het lijstje. Maar eerlijk? Pokébowls zijn enorm overpriced en dat terwijl het zelf maken van een pokébowl niet alleen goedkoop, maar ook makkelijk en snel is!
Aangezien mijn vriend en ik geen vis lusten kiezen wij altijd voor een vegetarische pokébowl of eentje met kip, zoals deze met crispy chicken. In het kader van snel op tafel kies ik dan vaak voor crispy chicken van Mora (no-spon). Heb je liever een eiwitbron met verse kip of helemaal geen vlees? Dan wissel je de crispy chicken om voor kipfilet stukjes, een vleesvervanger, peulvruchten, tofu of tempeh. Jawel, de opties zijn eindeloos! De vervangers maak je crispy met bijvoorbeeld paneermeel.
En ja, in kipstukjes zoals deze wordt wel het één en ander toegevoegd (net als in vleesvervangers overigens). Mijn sleutelwoord is en blijft: balans. Dit geldt ook voor het sausje. Ik gebruik bij dit recept vaak sambasaus, omdat ik dat het lekkerst vind. Je zou ook kunnen kiezen voor yogonaise of kwark met een paar druppeltjes sriracha.
In het recept heb ik hoeveelheden aangegeven van de ingrediënten, maar voeg de hoeveelheid aan ingrediënten toe die voor jou verzadigend is.
Voedingsstoffen
Deze pokébowl is, met name door de rode paprika, rijk aan vitamine C. Door de wortel is dit gerecht rijk aan vitamine A (bètacaroteen). Verder bevat de pokébowl een hoop zink, vitamine E, B1 en B6. Daarnaast krijg je met dit recept onder andere kalium, magnesium, ijzer, selenium en andere B-vitamines binnen.