Clubsandwich met truffelmayonaise

Dit is de lekkerste clubsandwich die ik ooit gegeten heb en hij is super makkelijk om te maken. Een klassieke clubsandwich bestaat normaal gesproken uit meerdere lagen, maar deze clubsandwich vult zo goed dat je waarschijnlijk al genoeg hebt aan één. Door gebruik te maken van volkoren brood en rijkelijk te beleggen met zowel eiwitten als vetten ben je zeker een paar uur verzadigd.

Het kenmerkende aan een clubsandwich is dat het vaak geserveerd wordt met een bijgerecht als friet, salade of chips. Ik gebruik dan vaak nachochips en vind het heerlijk om deze óp het broodje te doen. Dat zorgt voor extra crunch!

Ik krijg buikpijn van brood, kan ik dit dan wel eten?

Sommige mensen zijn gevoelig voor tarwe en kunnen buikpijn krijgen na het eten van brood. Er zijn natuurlijk altijd glutenvrije opties voor brood, maar sommige mensen hebben al baat bij het overstappen naar speltbrood. Over het algemeen wordt spelt beter verdragen dan tarwe. Bij coeliakie zorgt speltbrood echter ook voor klachten, omdat daar gluten in zitten.

Voedingsstoffen

Deze clubsandwich is een bron van eiwit door zowel het volkoren brood als de kipfilet. Hij is daarnaast ook een bron vezels! Beide dragen bij aan de verzadiging en zorgen voor stabiele energie. Dit broodje is ook nog eens een bron van vitamine E, vitamine B6, vitamine B3, jodium en fosfor!

Wil je de voedingswaarde van het recept weten? Deze vind je onder het recept.

 
Porties: 1
Geschreven door: Kimmylee
Clubsandwich met truffelmayonaise

Clubsandwich met truffelmayonaise

( 0 reviews )
Voorbereidingstijd: 10 MinTotale tijd: 10 Min

Ingrediënten

Instructies

  1. Besmeer beide boterhammen met de truffelmayonaise en beleg met de overige ingrediënten.
  2. Wanneer je ook ontbijtspek wilt gebruiken bak je dit eerst in een pan, zonder olie, tot hij een beetje knapperig wordt.

Dieetkenmerken

Glutenvrij: ja, als je glutenvrij brood gebruikt (en let op gluten aanwezig in vleeswaar)

Lactosevrij: ja

Vega: nee

Vegan: nee


Low FODMAP optie:

Gebruik glutenvrij, low FODMAP brood. Check de verpakking van de kipfilet en truffelmayonaise op FODMAP-rijke toevoegingen. 30 gram avocado is onderdeel van de groene lijst, 45 gram avocado is onderdeel van de oranje lijst.


Dit recept gemaakt?
Tag @nutrilee.nl op Instagram en gebruik de hashtag #nutrilee
 

Voedingswaarde per portie

Kcal 240
Vet 14,1 g
Verz. vet 1,5 g
Koolhydraten 17,1 g
Suikers* 3 g
Vezels 17,3 g
Eiwit 8,9 g
Zout 0,97 g
 

Hier zie je de voedingswaarde van dit recept (zonder acaï). De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie. Laat je niet te veel leiden door de voedingswaarde. Wees vrij om de ingrediënten en/of de hoeveelheden van het recept aan te passen naar wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Een maaltijd, tussendoortje of voedingsmiddel is meer dan alleen de voedingswaarde. Luister naar je lijf en wees lief voor jezelf!

* De term suikers zegt iets over de hoeveelheid mono- en disachariden. Dit kan zowel natuurlijke suikers als geraffineerde en vrije suikers betreffen. Meer weten over suikers? Klik dan hier.

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Romige risotto met knolselderij en geroosterde hazelnoten

Volgende
Volgende

Quesadilla’s met (vegetarisch) gehakt en guacamole