Couscous met hüttenkäse en amandelen

Nutrilee-couscous-huttenkase-amandel

Een geurige couscous met amandelen en hüttenkäse. Een makkelijk en snel recept die ook nog eens mega voedzaam is. Let op: dit gerecht bevat zowel lactose als gluten. De low FODMAP optie is gluten- en lactosevrij!

Couscous is, net als deze kipburger, een klassieker binnen onze vriendinnengroep. Hij is makkelijk te maken en iedereen vindt hem lekker. Een goed idee als je binnenkort vrienden op bezoek krijgt dus!

Voedingsstoffen in couscous met hüttenkase

Deze couscous met amandelen en hüttenkäse is rijk aan eiwit, vooral door de amandelen, couscous, hüttenkäse en kipfilet. Daarnaast is dit gerecht ook een bron van vezels, door de kikkererwten, couscous en de groente. Dit recept bevat verschillende bronnen van calcium zoals amandelen, couscous, hüttenkäse, kerriepoeder, ui en sperziebonen. Ook is deze couscous rijk aan magnesium, ijzer, vitamine A, vitamine E, vitamine C en diverse B-vitamines.

Wil je de voedingswaarde van het recept weten? Deze vind je onder het recept.

 
Couscous met hüttenkäse en amandelen

Couscous met hüttenkäse en amandelen

Porties 2
Geschreven door Kimmylee
Voorbereidingstijd
10 Min
Kooktijd
10 Min
Totale tijd
20 Min

Ingrediënten

Instructies

  1. Bereid de couscous volgens de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en meng met peper en zout. Schil de winterpeen en snijd deze in blokjes (kwart plakjes). Snijd de paprika ook in blokjes. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze.
  2. Snipper nu de ui en pers de knoflook. Fruit deze met olijfolie in een pan. Bak nu ook de winterpeen, paprika, sperziebonen en de kikkererwten mee. Voeg hier de helft van de kerriepoeder en Ras el Hanout aantoe. Bak ongeveer 6 minuten.
  3. Snijd de verse peterselie fijn en hak de amandelen. Bak in een andere pan de kipfilet goudbruin. Voeg nu de couscous, de peterselie en de rest van de kerriepoeder en ras el hanout toe aan de groente. Voeg eventueel nog een beetje extra olijfolie toe, plus peper en zout naar smaak.
  4. Als laatst voeg je de kipfilet toe aan de couscous en schep om. Serveer met hüttenkäse en amandelen. Eet smakelijk!

Dieetkenmerken

Glutenvrij: nee

Lactosevrij: nee

Vega: nee

Vegan: nee


Low FODMAP optie:

Gebruik geen ui en knoflook, maar bak in knoflookolie. Vervang de couscous voor quinoa. 40 gram kikkererwten uit blik is onderdeel van de groene lijst, 85 gram is onderdeel van de oranje lijst. 75 gram sperziebonen is onderdeel van de groene lijst, 175 gram is onderdeel van de oranje lijst. Laat de hüttenkäse uit dit recept weg. 

Dit recept gemaakt?
Tag @nutrilee.nl op Instagram en gebruik de hashtag # nutrilee
 

Voedingswaarde per portie

 
Kcal 634
Vet 29,2 g
Verz. vet 3,8 g
Koolhydraten 53,9 g
Suikers* 9,5 g
Vezels 15,6 g
Eiwit 32,6 g
Zout 0,3 g

Hier zie je de voedingswaarde van dit recept. De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie. Laat je niet te veel leiden door de voedingswaarde. Wees vrij om de ingrediënten en/of de hoeveelheden van het recept aan te passen naar wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Een maaltijd, tussendoortje of voedingsmiddel is meer dan alleen de voedingswaarde. Luister naar je lijf en wees lief voor jezelf!

* De term suikers zegt iets over de hoeveelheid mono- en disachariden. Dit kan zowel natuurlijke suikers als geraffineerde en vrije suikers betreffen. Meer weten over suikers? Klik dan hier.

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Thaise Noodlebowl met bimi

Volgende
Volgende

Lactosevrije gezonde pasta alfredo