Lactosevrije gezonde pasta alfredo

Een pasta met een fantastische saus van kaas, die gewoon lactosevrij is? Daar loopt het water je toch van in de mond? Heel veel kaasachtige sauzen bevatten best wel wat lactose en daar word menig buik niet blij van. Don’t worry: met mijn lactosehacks maak ik de lekkerste gerechten gewoon lactosevrij!

Hoe maak je deze alfredo saus dan lactosevrij?

Nederlandse harde kazen zijn sowieso lactosevrij. Dus door daarbij een plantaardige room te gebruiken is deze alfredosaus helemaal lactosevrij. Met tapiocazetmeel kun je de saus wat dikker maken waardoor hij nóg romiger smaakt.

Is deze pasta alfredo ook glutenvrij?

Ook dat, maar alleen wanneer je pasta vervangt voor glutenvrije pasta. Vaak worden sausjes dikker gemaakt met bloem, maar dat is niet glutenvrij. Daarom heb ik gebruik gemaakt van tapiocazetmeel. Heb je dat niet in huis? Don’t worry! Je zou ook maizena kunnen gebruiken.

Voedingsstoffen

Deze pasta alfredo is rijk aan eiwit en een bron van vezels. Zowel de kipfilet, kaas als de volkoren pasta zorgen voor een hoop eiwitten. De pasta is daarnaast rijk aan calcium, magnesium, ijzer, selenium, zink, vitamine E, diverse B-vitamines en vitamine C. Vooral de broccoli is rijk aan vitamine C! Selenium, vitamine E, zink en vitamine C zijn allemaal antioxidanten.

Wil je de voedingswaarde van het recept weten? Deze vind je onder het recept.

 
Lactosevrije gezonde pasta alfredo

Lactosevrije gezonde pasta alfredo

Porties 2
Geschreven door Kimmylee
Voorbereidingstijd
20 Min
Kooktijd
15 Min
Totale tijd
35 Min

Ingrediënten

Alfredosaus
Kip

Instructies

  1. Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli ongeveer 8 minuten in een pan met water. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook. Kook de pasta volgens de verpakking, giet af en zet even aan de kant.
  2. Verhit de olijfolie in een wok- of hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens de kip met de kruiden en specerijen toe. Bak kort aan.
  3. Ondertussen meng je in een steelpan de plantaardige room met de bouillon. Meng in een klein glaasje een scheutje water met de tapiocazetmeel. Voeg dit ook toe aan de room en bouillon. Beetje bij beetje voeg je nu de geraspte kaas toe. Blijf goed roeren.
  4. Voeg nu de alfredosaus bij kip, samen met de broccoli en de pasta. Hak de krulpeterselie fijn en roer door de pasta alfredo.

Dieetkenmerken

Glutenvrij: ja

Lactosevrij: ja

Vega: nee

Vegan: nee


Low FODMAP optie:

Gebruik geen ui en knoflook(poeder), maar bak alles in knoflookolie. Gebruik een bouillonblokje zonder ui en knoflook. 240 gram broccoliroosjes is onderdeel van de oranje lijst, 75 gram is onderdeel van de groene lijst. Gebruik glutenvrije pasta.


Dit recept gemaakt?
Tag @nutrilee.nl op Instagram en gebruik de hashtag # nutrilee
 

Voedingswaarde per portie

 
Kcal 589
Vet 17,7 g
Verz. vet 5,9 g
Koolhydraten 59 g
Suikers* 6,2 g
Vezels 11,1 g
Eiwit 42,8 g
Zout 1,97 g

Hier zie je de voedingswaarde van dit recept. De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie. Laat je niet te veel leiden door de voedingswaarde. Wees vrij om de ingrediënten en/of de hoeveelheden van het recept aan te passen naar wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Een maaltijd, tussendoortje of voedingsmiddel is meer dan alleen de voedingswaarde. Luister naar je lijf en wees lief voor jezelf!

* De term suikers zegt iets over de hoeveelheid mono- en disachariden. Dit kan zowel natuurlijke suikers als geraffineerde en vrije suikers betreffen. Meer weten over suikers? Klik dan hier.

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Couscous met hüttenkäse en amandelen

Volgende
Volgende

Zoete aardappelcurry met spinazie