Zoete aardappelcurry met spinazie

Een paar maanden geleden hebben we een tijdje Hello Fresh gehad. Dit recept is gebaseerd op één van de maaltijden die daarin zaten, maar ik heb wat aanpassingen gemaakt! Ik eet deze vaak als lunch, maar hij is uiteraard ook geschikt als avondmaaltijd. De reden dat ik deze vaak als lunch eet: van een stevige (warme) maaltijd met de lunch houd ik de hele middag energie. Ik eet dan vaak nog wel iets kleins, maar geen energiedips voor mij met een maaltijd als deze! Zoals ik altijd zeg: een combinatie van koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels is perfect om je energieniveau stabiel te houden.

Waarmee kan ik kokosmelk vervangen?

Kokosmelk is relatief hoog in verzadigd vet. Hoewel je best af en toe een maaltijd kunt eten wat bereid is met kokosmelk, kan het ook zijn dat je dit liever wilt vervangen. Je kan kokosmelk eventueel (gedeeltelijk) vervangen door Alpro Creamy kokosdrink.

Voedingsstoffen

Dit gerecht is rijk aan een hoop vitamines en mineralen. Zo zorgt de spinazie voor een hoop calcium in dit gerecht, maar ook kerriepoeder, zoete aardappel en ei bevat veel calcium. Spinazie, zilvervliesrijst en zoete aardappel bevat ook een hoop magnesium. Kokosmelk, spinazie en kerriepoeder bevatten ook weer veel ijzer!Daarnaast krijg je met deze zoete aardappelcurry bijna de dubbele gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine A binnen! Dat komt door vooral door de zoete aardappel, spinazie en het ei. In zoete aardappel en spinazie zit bètacaroteen, wat je lichaam omzet naar vitamine A. Dit gerecht is daarnaast ook rijk aan selenium, zink, vitamine E en vitamine C. Dit zijn allemaal antioxidanten! En tot slot is deze zoete aardappelcurry ook rijk aan diverse B-vitamines, waaronder vitamine B1, vitamine B2 en vitamine B12. Echter is dit gerecht, door het gebruik van kokosmelk, dus wel wat hoger in verzadigd vet. Deze kun je vervangen met Alpro coco creamy.

Wil je de voedingswaarde van het recept weten? Deze vind je onder het recept.

 
Zoete aardappelcurry met spinazie

Zoete aardappelcurry met spinazie

Porties 2
Geschreven door Kimmylee
Voorbereidingstijd
5 Min
Kooktijd
10 Min
Totale tijd
15 Min

Ingrediënten

Instructies

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Kook de rijst volgens verpakking. Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie. Voeg hier de zoete aardappel en de kerriepoeder aantoe. Bak ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg vervolgens de kokosmelk toe samen met het verkruimelde bouillonblokje. Laat ongeveer 5 minuten sudderen. Daarna voeg je beetje bij beetje de spinazie toe zodat hij kan slinken. Voeg tussendoor ook het gekookte water in één keer toe.
  3. Bak ondertussen de eieren. Voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de curry met de rijst en het gebakken ei. Eet smakelijk!

Dieetkenmerken

Glutenvrij: ja

Lactosevrij: ja

Vega: ja

Vegan: nee


Low FODMAP optie:

Gebruik geen ui en knoflook, maar bak in knoflookolie. Gebruik maximaal 100 gram zoete aardappel per portie. Gebruik geen alpro creamy coconut, maar gewone kokosmelk (zonder inuline!). Gebruik een bouillonblokje waar geen knoflook en ui in zit!


Dit recept gemaakt?
Tag @nutrilee.nl op Instagram en gebruik de hashtag # nutrilee
 

Voedingswaarde per portie

 
Kcal 748
Vet 36,8 g
Verz. vet 20 g
Koolhydraten 78,9 g
Suikers* 12,8 g
Vezels 10,3 g
Eiwit 19,8 g
Zout 1,66 g

Hier zie je de voedingswaarde van dit recept. De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie. Laat je niet te veel leiden door de voedingswaarde. Wees vrij om de ingrediënten en/of de hoeveelheden van het recept aan te passen naar wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Een maaltijd, tussendoortje of voedingsmiddel is meer dan alleen de voedingswaarde. Luister naar je lijf en wees lief voor jezelf!

* De term suikers zegt iets over de hoeveelheid mono- en disachariden. Dit kan zowel natuurlijke suikers als geraffineerde en vrije suikers betreffen. Meer weten over suikers? Klik dan hier.

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Lactosevrije gezonde pasta alfredo

Volgende
Volgende

Asperge salade met mosterd-dille dressing