Thaise Noodlebowl met bimi

Nutrilee-thaise-noodlebowl-bimi

Een superlekkere crunchy Thaise salade met noodles en een heerlijke pindadressing. Hij is gluten- en lactosevrij, vegan en mega voedzaam. Hoe goed klinkt dat?!

Wat is bimi?

In deze bowl heb ik gebruik gemaakt van bimi, ook wel bekend als aspergebroccoli. Bimi is een kruising tussen broccoli en kailan (een groene stengelkoolsoort), en pas ontwikkeld in 1993. Nog een jonkie onder de groenten dus! Bimi is onder andere rijk aan vezels, vitamine A en C, en zink.

Is deze noodlebowl glutenvrij?

In het recept heb je de optie voor zilvervliesrijstnoodles of volkoren noodles. Het verschil zit ‘m voor mij met name in de gluten. Zilvervliesrijstnoodles vind ik een hele fijne vervanger voor noodles van tarwe. Ik gebruik het bijvoorbeeld ook in deze Thaise currysoep.

Voedingsstoffen in Thaise noodlebowl

Deze noodlebowl bevat meer dan 30 gram eiwit en is dus eiwitrijk. Ook is de noodlebowl een bron van vezels; hij bevat zo’n 50% van de minimale algemene dagelijkse hoeveelheid (ADH) vezels. Daarnaast is hij rijk aan magnesium, selenium, zink, foliumzuur, vitamine B3, vitamine C en fosfor.

Wil je de voedingswaarde van het recept weten? Deze vind je onder het recept.

 
Thaise Noodle bowl

Thaise Noodle bowl

Porties 2
Geschreven door Kimmylee
Voorbereidingstijd
20 Min
Kooktijd
20 Min
Totale tijd
40 Min

Ingrediënten

Pinda-dressing
Kruiden en specerijen

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Marineer de vegetarische kipstuckjes met de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, provençaalse kruiden en de helft van de knoflookpoeder.
  3. Leg de bimi op een bakplaat (met bakpapier) en verdeel hier een klein beetje olijfolie, peper, zout en de helft van de knoflookpoeder over. Doe hier nog een klein beetje limoensap over (van één helft van de limoen). De bimi gaat ongeveer 15 minuten in de oven.
  4. Rasp de schil van de limoen en pers de sap uit het limoen. Meng dit met alle ingrediënten van de dressing. Ik gebruik hiervoor een blender met een klein opzetstuk.
  5. Ondertussen rasp je de wortel (als je geen kant en klare julienne hebt gekocht), snijd je de komkommer in blokjes en de bosui in ringetjes.
  6. Verdeel spinazie, worteljulienne, komkommer, taugé en bosui over twee borden.
  7. Grill of bak ondertussen de vegetarische kipstuckjes in een (grill)pan en bereid de noodles volgens de verpakking.
  8. Verdeel de kip, bimi, noodles, dressing en pinda's over de borden. Eet smakelijk!

Dieetkenmerken

Glutenvrij: ja

Lactosevrij: ja

Vega: ja

Vegan: ja


Low FODMAP optie:

Gebruik geen knoflookpoeder, maar vervang de olijfolie door knoflookolie. 45 gram bimi is onderdeel van de groene lijst en 320 gram is onderdeel van de oranje lijst. Zorg dat er in de chilisaus geen knoflook o.i.d. zit. Sojasaus is in principe groen in het low FODMAP dieet, maar er zijn ook glutenvrije varianten mocht je dat toch willen. Gebruik de zilvervliesrijstnoodles in plaats van de volkoren noodles.

Dit recept gemaakt?
Tag @nutrilee.nl op Instagram en gebruik de hashtag # nutrilee

Voedingswaarde per portie

Kcal 637
Vet 28,2 g
Verz. vet 4,3 g
Koolhydraten 58,2 g
Suikers* 13,1 g
Vezels 15,3 g
Eiwit 33,3 g
Zout 1,81 g
 

Hier zie je de voedingswaarde van dit recept. De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie. Laat je niet te veel leiden door de voedingswaarde. Wees vrij om de ingrediënten en/of de hoeveelheden van het recept aan te passen naar wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Een maaltijd, tussendoortje of voedingsmiddel is meer dan alleen de voedingswaarde. Luister naar je lijf en wees lief voor jezelf!

* De term suikers zegt iets over de hoeveelheid mono- en disachariden. Dit kan zowel natuurlijke suikers als geraffineerde en vrije suikers betreffen. Meer weten over suikers? Klik dan hier.

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Suikervrije wentelteefjes

Volgende
Volgende

Couscous met hüttenkäse en amandelen