Suikervrije wentelteefjes

Wentelteefjes zonder toegevoegde en vrije suikers! En ook nog gluten- en lactosevrij als je dat zou willen. Het liefst neem ik elke dag een zondags ontbijt zoals deze; en dat kan, want je maakt deze wentelteefjes binnen 15 minuten.


Ik ben niet iemand die steevast toegevoegd suiker of simpele koolhydraten vermijdt; ik wil mezelf niets verbieden en wil ook een beetje blijven genieten. Balans is key. Wel houd ik er rekening mee dat je door suiker last kan krijgen van vermoeidheid, hoofdpijn, tandbederf en is suiker niet super voor je darmen! Als ik dus een lekker en makkelijk alternatief kan bedenken voor een recept waar normaal gesproken (tafel)suiker in zit, dan gebruik ik bijvoorbeeld een suiker vervanger of een natuurlijke zoetmaker.

Sommige suikervervangers (polyolen) kunnen echter wel bij overmatig gebruik voor buikklachten zorgen. Als je daar gevoelig voor bent; gebruik dan vooral ook met mate. Check vooral ook even de low FODMAP optie voor de buikfijne versie van dit recept.

Voedingsstoffen

Een ontbijt met brood (glutenvrij en volkoren) levert een mooie bijdrage aan je dagelijkse behoefte aan verschillende b-vitamines en vezels. Ook door fruit aan je ontbijt toe te voegen krijg je ruim meer dan de helft van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine C binnen.

 
Porties: 2
Geschreven door: Kimmylee
Suikervrije wentelteefjes

Suikervrije wentelteefjes

( 0 reviews )
Voorbereidingstijd: 5 MinKooktijd: 10 MinTotale tijd: 15 Min

Ingrediënten

Toppings

Instructies

  1. Meng het ei met de melk, de zoetstof en de vanilledruppels. Dompel de broodjes aan beide kanten in het ei-melk mengsel.
  2. Verhit wat olie of becel in de pan en bak de broodjes aan beide kanten goudbruin.
  3. Snijd het rood fruit en meng wat vanilledruppels met de kwark. Serveer de broodjes met rood fruit, de kwark en eventueel wat slagroom als je dat lekker vindt. Eet smakelijk!

Dieetkenmerken

Glutenvrij: ja, indien glutenvrij brood gebruikt

Lactosevrij: ja, indien lactosevrije melk en kwark gebruikt

Vega: ja, indien plantaardige melk en kwark gebruikt

Vegan: nee


Low FODMAP optie:

Gebruik glutenvrij brood waar geen inuline in zit, check ook op andere stoffen bijv. appelvezel. 40 gram blauwe bes is onderdeel van de groene lijst, 50 gram is onderdeel van de oranje lijst. Let er ook op dat veel zoetstoffen eindigend op -ol niet geschikt zijn voor het low FODMAP dieet. Kies bijvoorbeeld stevia (zonder erythritol).


Dit recept gemaakt?
Tag @nutrilee.nl op Instagram en gebruik de hashtag # nutrilee
 

Voedingswaarde per portie

Kcal 681
Vet 24,7 g
Verz. vet 6,3 g
Koolhydraten 80,5 g
Suikers* 23 g
Vezels 11,4 g
Eiwit 32,5 g
Zout 1,84 g

Hier zie je de voedingswaarde van dit recept. De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie. Laat je niet te veel leiden door de voedingswaarde. Wees vrij om de ingrediënten en/of de hoeveelheden van het recept aan te passen naar wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Een maaltijd, tussendoortje of voedingsmiddel is meer dan alleen de voedingswaarde. Luister naar je lijf en wees lief voor jezelf!

* De term suikers zegt iets over de hoeveelheid mono- en disachariden. Dit kan zowel natuurlijke suikers als geraffineerde en vrije suikers betreffen. Meer weten over suikers? Klik dan hier.

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Falafelbowl met bulgur en hummus

Volgende
Volgende

Thaise Noodlebowl met bimi