Gado gado bowl met zelfgemaakte pindasaus

Een heerlijke Indonesische gado gado bowl boordevol groente. Gluten- en lactosevrij, zelfs vega en vegan als je de eieren weg laat! Een super simpel, maar voedzaam recept.

Hoewel ik half Indonesisch ben kook ik niet vaak Indonesisch. Dit laat ik vaak liever aan mijn vader en oma over. Toch heb ik deze heerlijke gado gado bowl gemaakt en moest ik dit recept natuurlijk met jullie delen.

Gado betekent mengelmoes (oftewel, mix). Gado gado is letterlijk een mix van verschillende (gekookte) groente, geserveerd met pindasaus, tofu en gekookte eieren. Gado gado is dus van nature vega!

Als je een iets minder vette pindakaas wil kan je de kokosmelk vervangen voor Alpro Creamy kokosnootdrink en iets minder pindakaas gebruiken. Maar eerlijk? Met de originele ingrediënten is hij wel het lekkerst.

Voedingsstoffen

Deze gado gado bowl bevat natuurlijk een hoop groente en is daarom (ook mede door de zilvervliesrijst) rijk aan voedingsvezels! Hij is ook mega rijk aan magnesium, ijzer, selenium, zink, diverse B-vitamines en vitamine C. Ook bevat dit gerecht calcium, vitamine A en E.

 

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Glutenvrije applecrumble

Volgende
Volgende

Gele curry met pompoen en kip