Gele curry met pompoen en kip

DSC05120.jpg

Een super lekkere en simpele gele curry. Mega voedzaam en ook nog eens snel op tafel. Dit recept is voor 3 personen. Eet je met z’n tweeën? Geen probleem, dit gerecht is perfect om in te vriezen of te bewaren voor de volgende dag! Dit is één van mijn tips om gezond eten makkelijker te maken.

Voor dit recept gebruik ik de gele currypasta van FairTrade Original. Met deze currypasta zet je super snel een heerlijke curry op tafel. Bij curry’s gebruik ik vaak basmatirijst, maar in zilvervliesrijst zitten meer vezels. Het is dus goed om daarmee af te wisselen. Gelukkig is de curry zelf, door de groente en kikkererwten, ook al rijk aan voedingsvezels!

Wil je een vervanger voor kokosmelk die iets minder vet is? Kies dan voor Alpro Creamy kokosnootdrink! Hier is tevens calcium en vitamine B12, D en E aan toegevoegd. Wat je weer niet of in mindere mate in kokosmelk vindt. Vooral de toevoeging van calcium en vitamine B12 is gunstig voor veganisten en vegetariërs.

Voedingsstoffen

Deze curry is eiwit- en vezelrijk en zit boordevol selenium, ijzer, zink, magnesium, vitamine A (bètacaroteen), vitamine E, diverse B-vitamines én vitamine C. Met name door de paprika en pompoen is dit gerecht rijk aan bètacaroteen. Ook bevat dit gerecht veel kalium!

 

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Gado gado bowl met zelfgemaakte pindasaus

Volgende
Volgende

Gele rijst met tomatensaus en pijnboompitjes