Gepofte zoete aardappel met zuivelspread

Op zoek naar een lekker en gezond bijgerecht? Deze gepofte zoete aardappel is wat je zoekt! Zoete aardappel is rijk aan bètacaroteen. Met een simpele aanpassing in de topping is hij lactosevrij en vegan.

Hoe maak ik de topping lactosevrij en vegan?

Wanneer iets vegan is, dan is het ook lactosevrij. Lactose vind je namelijk alleen in dierlijke voedingsmiddelen. Gebruik dan bijvoorbeeld een plantaardige variant op roomkaas. Wil je hem alleen lactosevrij maken? Kies dan voor lactosevrije roomkaas!

Is zoete aardappel geschikt voor het low FODMAP dieet?

Zoete aardappel is bij 100 gram onderdeel van de oranje lijst en kan je dus gewoon eten, mits je nog niet te veel andere producten van de oranje lijst hebt gegeten. In het recept hieronder vind je de aanpassingen die je nog moet maken in de kruidenolie en topping om hem helemaal low FODMAP te maken.

Voedingsstoffen

Deze gepofte zoete aardappel is rijk aan bètacaroteen en daarnaast een bron van vitamine B1 en vitamine C.

Wil je de voedingswaarde van het recept weten? Deze vind je onder het recept.

 
 

Voedingswaarde per portie

Kcal 218
Vet 12,5 g
Verz. vet 2,9 g
Koolhydraten 22,4 g
Suikers* 6,2 g
Vezels 2,5 g
Eiwit 2,6 g
Zout 0,34 g
 

Hier zie je de voedingswaarde van dit recept (zonder acaï). De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie. Laat je niet te veel leiden door de voedingswaarde. Wees vrij om de ingrediënten en/of de hoeveelheden van het recept aan te passen naar wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Een maaltijd, tussendoortje of voedingsmiddel is meer dan alleen de voedingswaarde. Luister naar je lijf en wees lief voor jezelf!

* De term suikers zegt iets over de hoeveelheid mono- en disachariden. Dit kan zowel natuurlijke suikers als geraffineerde en vrije suikers betreffen. Meer weten over suikers? Klik dan hier.

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Tabouleh met kip

Volgende
Volgende

Bietensalade met peer, geitenkaas en walnoten