Tabouleh met kip

Tabouleh is een heerlijke en simpele salade rijk aan verschillende vitamines en mineralen. Door de eiwitten en vezels is deze salade mega verzadigend. Met een simpele aanpassing maak je een glutenvrije tabouleh. Liever de vega of vegan variant? Laat dan de kip weg!

Wat is tabouleh?

Tabouleh is een salade uit de Libanese en Syrische keuken. Het wordt normaal gesproken als voor- of bijgerecht gegeten en bestaat voornamelijk uit bulgur, tomaat, munt, peterselie, een ui-soort en vooral veel olijfolie.

Is tabouleh glutenvrij?

Tabouleh bestaat uit bulgur en is daardoor niet glutenvrij. Wanneer je de bulgur vervangt voor de quinoa of rijst is hij wel glutenvrij.

Is tabouleh vegan?

Tabouleh is van origine vegan, maar in deze versie gebruik ik kip. Je kunt de kip echter gewoon weglaten of vervangen voor een vega(n) alternatief.

Voedingsstoffen

Elke portie van de tabouleh met kip bevat ruim 35 gram eiwitten. Daarnaast bevat hij ook nog eens meer dan 17 gram vezels. Dat maakt de salade mega verzadigend. Heb je gemiddeld wat minder eetlust dan kun je de porties ook kleiner maken. Hierdoor verandert de voedingswaarde natuurlijk wel, maar eet vooral de hoeveelheden die aansluiten bij jouw honger- en verzadigingssignalen.

De tabouleh is daarnaast ook nog eens rijk aan magnesium, ijzer, zink, vitamine E, vitamine B6, foliumzuur, vitamine B3 en fosfor. Vooral bulgur, kikkererwten en kip bevatten veel magnesium. Met dit gerecht krijg je 50% van de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) magnesium binnen! De bulgur en kikkererwten zorgen ook voor het grootste deel van de hoeveelheid ijzer. Verder is dit gerecht een bron van calcium, selenium, vitamine B1 en C.

Wil je de voedingswaarde van het recept weten? Deze vind je onder het recept.

 
 

Voedingswaarde per portie

Kcal 692
Vet 35,8 g
Verz. vet 6,2 g
Koolhydraten 51,3 g
Suikers* 2,5 g
Vezels 17,3 g
Eiwit 32,9 g
Zout 0,47 g
 

Hier zie je de voedingswaarde van dit recept (zonder acaï). De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie. Laat je niet te veel leiden door de voedingswaarde. Wees vrij om de ingrediënten en/of de hoeveelheden van het recept aan te passen naar wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Een maaltijd, tussendoortje of voedingsmiddel is meer dan alleen de voedingswaarde. Luister naar je lijf en wees lief voor jezelf!

* De term suikers zegt iets over de hoeveelheid mono- en disachariden. Dit kan zowel natuurlijke suikers als geraffineerde en vrije suikers betreffen. Meer weten over suikers? Klik dan hier.

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Allerlekkerste zwarte bonenburger ooit

Volgende
Volgende

Gepofte zoete aardappel met zuivelspread