Bietensalade met peer, geitenkaas en walnoten

Deze bietensalade met peer, geitenkaas en walnoten is een bron van vezels en daarnaast rijk aan verschillende vitamines en mineralen. Deze rode bietensalade is glutenvrij en met een paar aanpassingen ook geschikt voor het low FODMAP dieet. Binnen 20 minuten staat deze heerlijke salade bij jou op tafel!

Is deze rode bietensalade lactosevrij?

Deze bietensalade is niet geheel lactosevrij, want geitenkaas bevat lactose. Wel is het zo dat geitenmelk over het algemeen minder lactose bevat dan koemelk, waardoor er in geitenkaas niet heel veel lactose zit. De meeste mensen met een lactose intolerantie kunnen wel een klein beetje lactose verdragen, maar het kan per individu verschillen hoeveel lactose er verdragen wordt.

Voedingsstoffen

Door de quinoa, rode biet en ui is deze salade een bron van vezels. Met name door de geitenkaas en rucola is hij rijk aan calcium, maar ook de quinoa, rode bieten, rode ui en walnoten leveren calcium. Deze ingrediënten zorgen ook voor een heleboel magnesium! De geitenkaas en quinoa zorgen er daarnaast ook voor dat de bietensalade rijk is aan zink. Verder is dit gerecht rijk aan vitamine B6, foliumzuur en fosfor, maar ook een bron van selenium, vitamine A, vitamine E, vitamine B1, vitamine B2 en vitamine C.

Wil je de voedingswaarde van het recept weten? Deze vind je onder het recept.

 
 

Voedingswaarde per portie

Kcal 564
Vet 30,5 g
Verz. vet 6,8 g
Koolhydraten 53 g
Suikers* 28,9 g
Vezels 8,9 g
Eiwit 15 g
Zout 0,76 g
 

Hier zie je de voedingswaarde van dit recept (zonder acaï). De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie. Laat je niet te veel leiden door de voedingswaarde. Wees vrij om de ingrediënten en/of de hoeveelheden van het recept aan te passen naar wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Een maaltijd, tussendoortje of voedingsmiddel is meer dan alleen de voedingswaarde. Luister naar je lijf en wees lief voor jezelf!

* De term suikers zegt iets over de hoeveelheid mono- en disachariden. Dit kan zowel natuurlijke suikers als geraffineerde en vrije suikers betreffen. Meer weten over suikers? Klik dan hier.

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Gepofte zoete aardappel met zuivelspread

Volgende
Volgende

Naanpizza met yazzara en gehakt