Naanpizza met yazzara en gehakt

Een blijvertje uit onze HelloFresh tijd. Naanpizza met gehakt, spinazie en zelfgemaakte yazzara (een frisse wortel-pompoendip).

Een tijd geleden hebben we een paar HelloFresh boxen gehad. Dat was voor toen heel handig, maar nu ik veel met m’n eigen recepten bezig ben doen we dat eigenlijk niet echt meer. Toch bleken een paar recepten blijvertjes te zijn en daar is deze naanpizza met yazzara en gehakt één van.

Waar koop ik yazzara?

Yazzara is ontzettend moeilijk te krijgen. Voorheen had een enkele supermarkt deze nog in het assortiment van het merk Maza, maar inmiddels is dat ook niet meer zo. Daarom moest ik zelf yazzara gaan maken. Dat bleek eigenlijk heel simpel te zijn en nog lekkerder dan uit een pakje! Je kunt ook meerdere porties maken van de yazzara, zodat je hem ook kunt gebruiken voor op brood of als lekkere dip voor snackgroente.

Waar koop ik köfte kruidenmix?

De köftekruiden is ook iets wat ik niet zo makkelijk heb kunnen vinden. Daarom bestel ik deze bij van Beekum specerijen; no spon! Wellicht kun je het ook vinden bij specifieke toko’s.

Voedingsstoffen

Deze naanpizza bevat ruim 13 gram vezels, dat is meer dan 40% van de minimale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Dit komt vooral door het gebruiken van volkoren naanbrood en de groente. Door de volkoren naan en het gehakt zit hij ook nog eens boordevol eiwitten. Daarnaast leveren de volkoren naan en gehakt, samen met de spinazie, een hoop magnesium en ijzer. De gehakt zorgt ook nog eens voor een heleboel zink en vitamine B12 en B3. De crème fraîche en gehakt leveren een hoop vitamine A en daarbij levert spinazie een hoop bètacaroteen (wat je lichaam omzet naar vitamine A). Ook krijg je met dit gerecht kalium, selenium, vitamine E, vitamine B2, foliumzuur en jodium binnen!

Wil je de voedingswaarde van het recept weten? Deze vind je onder het recept.

 
 

Voedingswaarde per portie

Kcal 645
Vet 28,8 g
Verz. vet 8,9 g
Koolhydraten 54 g
Suikers 12,6 g
Vezels 13 g
Eiwit 36,4 g
Zout 1,49 g
 

Hier zie je de voedingswaarde van dit recept (zonder acaï). De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie. Laat je niet te veel leiden door de voedingswaarde. Wees vrij om de ingrediënten en/of de hoeveelheden van het recept aan te passen naar wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Een maaltijd, tussendoortje of voedingsmiddel is meer dan alleen de voedingswaarde. Luister naar je lijf en wees lief voor jezelf!

* De term suikers zegt iets over de hoeveelheid mono- en disachariden. Dit kan zowel natuurlijke suikers als geraffineerde en vrije suikers betreffen. Meer weten over suikers? Klik dan hier.

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Bietensalade met peer, geitenkaas en walnoten

Volgende
Volgende

Baked Feta met basilicum (TikTok)