Gnocchi met ricotta-spinazie saus

Gnocchi met ricotta-spinazie saus en geroosterde pijnboompitjes. En ja, ik hoor je denken: hoe spreek je gnocchi uit?! Het duurde even voordat ik erachter was, maar je spreekt het uit als njokkie.

Wat is gnocchi?

Gnocchi is meervoud van het Italiaanse woord gnocco, wat ‘klont’ betekent. Gnocchi is een Italiaanse pastasoort, waarvan de meest bekende gemaakt is van aardappel.

Is gnocchi glutenvrij?

Gnocchi di patate wordt gemaakt van aardappel en is van oorsprong glutenvrij. De kant-en-klare varianten worden echter vaak gemengd met meel, waardoor het alsnog gluten bevat. Je kunt het zelf maken, maar verse gnocchi, zoals deze, is wel glutenvrij.

Voedingsstoffen

Dit gerecht is rijk aan verschillende voedingsstoffen, zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer, zink, vitamine A, E, C en diverse B-vitamines. De voedingswaarde van dit gerecht vind je in de tabel hieronder.

Kcal Vet Verz. vet Koolhydraten Suikers Vezels Eiwitten Zout
516 29,6 g 8 g 40,4 g 17,6 g 7,4 g 18,4 g 3 g
 

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Pokébowl met mango en kip

Volgende
Volgende

Indonesische boontjes met geurige rijst en lupine tempeh