Nachobowl met pulled chicken

Nutrilee-nachobowl-pulled-chicken

Een gezonde variatie op nacho’s met cheddar, boordevol goede voedingsstoffen. Deze bowl is glutenvrij en met een paar aanpassen ook geschikt voor het low FODMAP dieet.

Chips als avondeten?! Dat klinkt als een studentenmaaltijd, maar dan wel een parel van een studentenmaaltijd. Deze nachobowl is niet alleen gezond en lekker, maar ook mega kleurrijk. Het oog wil ook wat, toch? Ik vind het ook belangrijk om de regenboog aan kleuren te eten, zodat je verschillende soorten voedingsstoffen binnen krijgt.

Voedingsstoffen

Deze bowl is rijk aan onder andere vitamine A, C, E, selenium en zink. Oftewel; rijk aan antioxidanten. Ook bevat deze bowl een hoop magnesium, diverse b-vitamines, vezels en eiwitten!

 
Porties: 2
Geschreven door: Kimmylee
Nachobowl met pulled chicken

Nachobowl met pulled chicken

( 0 reviews )
Heb je dit recept gemaakt? Geef het recept dan vooral een review met de sterren hierboven!
Voorbereidingstijd: 7 MinKooktijd: 25 MinTotale tijd: 32 Min

Ingrediënten

Bowl
Pulled chicken
Guacamole

Instructies

  1. Sla deze stap over als je tofu gebruikt. Kook 750ml water in een pan met een half bouillonblokje. Kook de kip hier ongeveer 20 minuten in.
  2. Gebruik je tofu? Doe hier een beetje Becel vloeibaar bij en kruid met de paprikapoeder, knoflookpoeder en komijnpoeder. Bak deze vervolgens kort in een pan.
  3. Kook de rijst volgens verpakking. Snijd de komkommer in kwartjes, paprika in reepjes, de cheddar in kleine stukjes en snipper de ui. Blend de ingrediënten van de guacamole met een klein beetje van de gesnipperde ui.
  4. Sla deze stap over als je tofu gebruikt. Haal de kip uit de pan en trek uit elkaar met een vork. Doe bij de kip een beetje Becel vloeibaar bij en kruid met de paprikapoeder, knoflookpoeder en komijnpoeder. Bak deze vervolgens kort in een pan.Verdeel alle ingrediënten over twee borden. Eet smakelijk!

Dieetkenmerken

Glutenvrij: ja

Lactosevrij: ja*

Vega: ja**

Vegan: ja, met aanpassing***


Low FODMAP optie:

Gebruik geen knoflook(poeder) en ui in dit recept, maar bak bijvoorbeeld in knoflookolie. Vervang de cheddar voor gewone Nederlandse kaas. Gebruik babymaïs. 30 gram kidneybonen is onderdeel van de oranje lijst. 30 gram avocado is onderdeel van de groene lijst en 45 gram is onderdeel van de oranje lijst. Gebruik dus ongeveer 30 à 45 gram guacamole. 


*Is, net als Nederlandse harde kazen, zeer laag in lactose (<0,1 gram per 100 gram) en wordt over het algemeen dus prima verdragen door mensen met een lactose intolerantie

**Gebruik tofu in plaats van kip

***Gebruik de vega optie en vegan cheddar

Dit recept gemaakt?
Tag @nutrilee.nl op Instagram en gebruik de hashtag # nutrilee

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Risotto met gegrilde groente

Volgende
Volgende

Falafelbowl met bulgur en hummus