Quinoa-pompoensalade met een dille dressing

Nutrilee-quinoa-pompoen-salade

Een heerlijke en mega vullende quinoa salade met een hoop groente. Deze salade is niet alleen gluten- en lactosevrij zijn, maar ook heeft dit recept low-FODMAP en vegan opties. Daar kunnen we dus met z’n allen van genieten. Deze salade vind ik niet alleen fijn omdat hij goed smaakt, maar ook omdat ik na het eten van deze salade nog lang energie heb! Super handig als je dus een drukke (werk)middag voor de boeg hebt. Ook als avondeten is hij zeer geschikt.

Is deze quinoa salade lactosevrij of vegan?

In het recept staan zowel lactosevrije als plantaardige opties. Zo kan je in plaats van feta of lactosevrije Apetinablokjes ook Vio life kaasblokjes gebruiken. Ook bestaat er zowel een lactosevrije als plantaardige variant van kwark. Quinoa is sowieso glutenvrij en geschikt voor het low FODMAP dieet. Mocht je nou bij andere mensen gaan eten (of iemand over de vloer krijgen met deze intoleranties/voorkeuren) dan zou ik zeggen: stel voor om dit recept te maken! Je wordt niet teleurgesteld, dat beloof ik.

Voedingsstoffen

Deze quinoa salade is werkelijk waar een bom van goede voedingsstoffen, omdat hij een hoop groente bevat. Hij levert (meer dan) de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor vitamine C en zink. Vooral gele paprika en pompoen bevat veel vitamine C. Daarnaast bevat zowel de quinoa als de vegastukjesveel zink! Verder is de quinoa salade ook nog eens rijk aan selenium en vitamine E, waardoor deze salade boordevol antioxidanten zit.

De quinoa salade met pompoen is rijk aan eiwit, een bron van vezels en bevat een hoop gezonde vetten. Door deze combinatie is de salade behoorlijk verzadigend!

Wil je de voedingswaarde van het recept weten? Deze vind je onder het recept.

 
Quinoa-pompoensalade met een dille dressing

Quinoa-pompoensalade met een dille dressing

Porties 2
Geschreven door Kimmylee
Voorbereidingstijd
15 Min
Kooktijd
20 Min
Totale tijd
35 Min

Ingrediënten

Dille dressing
Kruiden en specerijen

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Kook de quinoa volgens de verpakking. Meng een scheutje olijfolie met de pompoen en de helft van de kruiden. Voeg hier ook een beetje peper en zout aan toe!
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de pompoen over. Die doe je ongeveer 20 minuten in de oven. Ondertussen meng je de vega stukjes met de andere helft van de kruiden. Deze bak in een beetje olijfolie in de pan.
  3. Snijd de paprika en zongedroogde tomaatjes in reepjes, de radijsjes in plakjes en de tomaat en feta in blokjes. Meng de ingrediënten van de dille dressing en hak de walnoten grof. Verdeel de spinazie over twee borden, met de gekookte quinoa. Verdeel de gesneden groente, de feta, pompoen, vega stukjes, walnoten en zonnebloempitten ook over twee borden.
  4. Voeg aan elk bord 1 el van de kwarkdressing toe! Eet smakelijk

Dieetkenmerken

Glutenvrij: ja

Lactosevrij: ja

Vega: ja

Vegan: ja, indien je plantaardige kwark en kaasblokjes gebruikt


Low FODMAP optie:

Gebruik geen knoflookpoeder, maar bak in knoflookolie. Flespompoen is tot 45 gram per portie onderdeel van de groene lijst, en tot 60 gram onderdeel van de oranje lijst. Zongedroogde tomaat is ook tot 15 gram onderdeel van de oranje lijst. Met pompoen en de zongedroogde tomaten zit je dus aan je max met producten van de oranje lijst. Gebruik in plaats van feta lactosevrije Apetina blokjes. 


Dit recept gemaakt?
Tag @nutrilee.nl op Instagram en gebruik de hashtag # nutrilee
 

Voedingswaarde per portie

Kcal 622
Vet 29,1 g
Verz. vet 6,5 g
Koolhydraten 48 g
Suikers* 15 g
Vezels 16,6 g
Eiwit 33 g
Zout 2,39 g

Hier zie je de voedingswaarde van dit recept. De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie. Laat je niet te veel leiden door de voedingswaarde. Wees vrij om de ingrediënten en/of de hoeveelheden van het recept aan te passen naar wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Een maaltijd, tussendoortje of voedingsmiddel is meer dan alleen de voedingswaarde. Luister naar je lijf en wees lief voor jezelf!

* De term suikers zegt iets over de hoeveelheid mono- en disachariden. Dit kan zowel natuurlijke suikers als geraffineerde en vrije suikers betreffen. Meer weten over suikers? Klik dan hier.

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Thaise currysoep met rijstnoodles

Volgende
Volgende

Vegan Groningse mosterdsoep