Thaise currysoep met rijstnoodles

Nutrilee-Thaise-currysoep

Een vullende maaltijdsoep gemaakt met verse groene currypasta. Deze soep zit niet alleen boordevol vitamines en mineralen, maar ook nog eens super lekker. Daarnaast is hij super snel klaar! De absolute favoriet van mijn vriend; het liefst eet hij dit elke week.

Welke groene currypasta moet ik gebruiken

Ik gebruik vaak zelfgemaakte groene currypasta. Het recept daarvoor vind je hier. Ik maakt altijd extra van deze groene currypasta, zodat ik recepten zoals deze maaltijdsoep lekker snel op tafel heb. Je kunt ook groene currypasta uit een pakje gebruiken als je geen tijd hebt om het zelf te maken. Dan gebruik ik het liefst die van FairTrade original; daar zit nog relatief weinig zout in vergeleken met andere merken.

Is de currysoep glutenvrij?

Ja, zolang je rijstnoodles gebruikt is hij glutenvrij. Let wel op toevoeging of sporen van gluten in andere ingrediënten zoals bouillonblokjes, vooral als je coeliakie hebt. Bij gevoeligheid voor tarwe (fructanen) zal dit niet zo snel voor klachten zorgen.

Is deze currysoep een volledige maaltijd?

De currysoep is relatief laag in energie (kcal), maar wel rijk aan vezels en een bron van eiwitten. De soep kan je dus best een verzadigd gevoel geven, maar omdat hij lager in energie is zal dit niet voor iedereen voldoende zijn voor een volledige maaltijd. Luister daarbij vooral naar je lijf.

Voedingsstoffen in Thaise currysoep met rijstnoodles

Deze currysoep is, door de groene currypasta, groente en bruine rijstnoodles, rijk aan vezels. Door zowel de kip als de bruine rijstnoodles is hij daarnaast een bron van eiwit. Met één portie currysoep krijg je meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine C binnen. Dit komt vooral door de rode paprika en de courgette, maar ook de andere groenten leveren een beetje vitamine C. Daarnaast is het gerecht rijk aan vitamine B6 door de kipfilet en is hij rijk aan foliumzuur en vitamine B3. Ook krijg je met deze currysoep zo'n 20% van de gemiddelde ADH magnesium, ijzer, vitamine E en vitamine B1 binnen.

Wil je de voedingswaarde van het recept weten? Deze vind je onder het recept.

 
Thaise currysoep

Thaise currysoep

Porties 3
Geschreven door Kimmylee
Voorbereidingstijd
15 Min
Kooktijd
10 Min
Totale tijd
25 Min

Ingrediënten

Kruiden en specerijen

Instructies

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met paprikapoeder, korianderpoeder, provençaalse kruiden en flink wat peper.
  2. Zet even aan de kant (in de koeling).
  3. Snipper de ui. Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes. Snijd de paksoi in reepjes.
  4. Fruit de ui in wat olijfolie in een soeppan. Voeg hier de courgette, paprika en paksoi aantoe. Voeg peper toe.
  5. Voeg hier vervolgens de currypasta aan toe en bak kort aan.
  6. Vervolgens voeg je 1,5 liter water en een (natriumarm) bouillonblokje toe. Laat ongeveer 6 minuten sudderen.
  7. Bak ondertussen ook de kipfilet in wat Becel vloeibaar tot de buitenkant een klein beetje bruin wordt. Zet het vuur dan uit.
  8. Voeg nu ook de kokosmelk en Alpro toe aan de soep samen met de taugé en zilvervliesrijstnoodles. Laat ongeveer 4 minuten koken.
  9. Voeg in de laatste minuut de kipfilet toe.
  10. Optioneel: serveer met gebakken uitjes en kokosrasp. Eetsmakelijk!

Dieetkenmerken

Lactosevrij: ja

Glutenvrij: ja

Vega: ja, indien je vegetarische kipstuckjes gebruikt

Vegan: ja, indien je vegetarische kipstuckjes gebruikt


Low FODMAP optie:

Gebruik de low fodmap optie van de groene currypasta. Laat de rode ui weg. Tot 65 gram courgette is onderdeel van de groene lijst, tot 75 gram is onderdeel van de oranje lijst. 75 gram paksoi is onderdeel van de groene lijst. Zorg dat er geen inuline in je kokosmelk zit!


Dit recept gemaakt?
Tag @nutrilee.nl op Instagram en gebruik de hashtag # nutrilee
 

Voedingswaarde per portie

Kcal 335
Vet 11,1 g
Verz. vet 6,3 g
Koolhydraten 40,4 g
Suikers* 7,5 g
Vezels 10,7 g
Eiwit 10,9 g
Zout 2,24 g

Hier zie je de voedingswaarde van dit recept. De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie. Laat je niet te veel leiden door de voedingswaarde. Wees vrij om de ingrediënten en/of de hoeveelheden van het recept aan te passen naar wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Een maaltijd, tussendoortje of voedingsmiddel is meer dan alleen de voedingswaarde. Luister naar je lijf en wees lief voor jezelf!

* De term suikers zegt iets over de hoeveelheid mono- en disachariden. Dit kan zowel natuurlijke suikers als geraffineerde en vrije suikers betreffen. Meer weten over suikers? Klik dan hier.

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Glutenvrije proteïnewafels

Volgende
Volgende

Quinoa-pompoensalade met een dille dressing