Vega Bonenburrito

Een super lekkere en mega voedzame bonenburrito. Deze vega burrito bevat ontiegelijk veel vezels en daarom vult hij ontzettend goed. Het wordt even een klus om alle vulling goed in de wrap te krijgen, maar een simpel bakpapiertje houd alles goed op zijn plek. En stiekem vind ik het helemaal niet erg als ik wat vulling overhoud om er naast te eten.

Door een sausje te gebruiken op basis van kwark is hij ook niet mega vet. Na het eten van een hele vette burrito voel ik me vaak niet beter, dus dan is deze variant echt perfect. Hij is daarnaast ook nog eens super makkelijk om mee te nemen en kan ook koud gegeten worden!

Voedingsstoffen in vegetarische bonenburrito

Deze vegetarische bonenburrito is door het gebruik van zilvervliesrijst, bonen én een volkoren tortilla rijk aan vezels! Door deze ingrediënten is hij ook meteen een bron van eiwit en rijk aan magnesium. De bonenburrito is verder nog rijk aan foliumzuur, vitamine C en fosfor en een bron van ijzer, zink, vitamine B1, vitamine B6 en vitamine B3.

Wil je de voedingswaarde van het recept weten? Deze vind je onder het recept.

 
Vega Bonenburrito

Vega Bonenburrito

Porties 3
Geschreven door Kimmylee
Voorbereidingstijd
15 Min
Kooktijd
10 Min
Totale tijd
25 Min

Ingrediënten

Kruiden & Specerijen
Saus

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Snijd de waspeen, paprika en courgette in blokjes en de bosui in ringen. Snipper de ui en pers de knoflook.
  3. Fruit de ui en knoflook met wat olijfolie in een koekenpan.
  4. Voeg hier de groente bij en de kruiden. Bak even aan en voeg daarna 100ml water toe. Doe een deksel op de pan en laat 5 minuten op zacht vuur staan.
  5. Meng ondertussen kwark met de citroensap en wat peper.
  6. Voeg vervolgens de bonen toe aan de groente en laat nog even goed warm worden.
  7. Verwarm de tortilla's in de magnetron of oven en vul ze kwarksaus, rijst, groente en bosui.

Dieetkenmerken

Glutenvrij: ja, met glutenvrije wraps

Lactosevrij: ja

Vega: ja

Vegan: ja, met plantaardige kwark


Low FODMAP optie:

Vervang de tortilla voor een glutenvrije FODMAP geschikte tortilla. Gebruik één soort bonen; van zwarte bonen kun je max. 45 gram per portie gebruiken (= groene lijst) en kidneybonen zijn vanaf 30 gram per portie onderdeel van de oranje lijst. Van de bosui gebruik je alleen het groene gedeelte. Laat de ui en knoflook weg. In plaats van olijfolie gebruik je knoflookolie om in te bakken. Courgette is per portie tot 65 gram onderdeel van de groene lijst.


Dit recept gemaakt?
Tag @nutrilee.nl op Instagram en gebruik de hashtag # nutrilee
 

Voedingswaarde per portie

 
Kcal 321
Vet 2,7 g
Verz. vet 0,3 g
Koolhydraten 53,2 g
Suikers* 6,7 g
Vezels 14 g
Eiwit 13,7 g
Zout 0,26 g

Hier zie je de voedingswaarde van dit recept. De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie. Laat je niet te veel leiden door de voedingswaarde. Wees vrij om de ingrediënten en/of de hoeveelheden van het recept aan te passen naar wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Een maaltijd, tussendoortje of voedingsmiddel is meer dan alleen de voedingswaarde. Luister naar je lijf en wees lief voor jezelf!

* De term suikers zegt iets over de hoeveelheid mono- en disachariden. Dit kan zowel natuurlijke suikers als geraffineerde en vrije suikers betreffen. Meer weten over suikers? Klik dan hier.

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?


Vorige
Vorige

Bulgursalade met gegrilde aubergine

Volgende
Volgende

Bananenbrood met blauwe bessen