Vegan pokébowl met gemarineerde tempeh

Nutrilee-vegan-pokebowl-tempeh

Een pokébowl is een gezond en makkelijk gerecht. Het lekkerste eraan vind ik de crunchy rauwe groente, heerlijk! In plaats van zalm (of kip) heb ik tempeh gebruikt. Tempeh is een soort gefermenteerde koek afkomstig uit Indonesië op basis van sojabonen. Het is rijk aan hoogwaardige eiwitten en wordt vaak gebruikt als vleesvervanger.

Deze pokébowl eet ik vaak als lunch, omdat hij makkelijk vooraf te maken en mee te nemen is. Perfect voor een extra groentemoment. Ook voor het avondeten is dit zeker een hele voedzame maaltijd!

Voedingsstoffen in pokébowl met tempeh

Door de tempeh, avocado en rauw groente bevat deze pokébowl veel vezels. Met name de rauwe rode paprika levert veel vitamine C. Verder is deze pokébowl een mooie bron van B-vtamines, zink en magnesium. Magnesium is betrokken bij ontzettend veel processen en mechanismen in het lichaam, waaronder een normale werking van je spieren, je geheugen en energiestofwisseling. Sojasaus bevat echter veel zout en te veel zout kan leiden tot een te hoge bloeddruk. Dit laatste verhoogt op zijn beurt weer de kans op hart- en vaatziekten. Gelukkig bestaan er ook natriumarme varianten van sojasaus!

Wil je de voedingswaarde van het recept weten? Deze vind je onder het recept.

 
Vegan pokébowl met gemarineerde tempeh

Vegan pokébowl met gemarineerde tempeh

Porties 2
Geschreven door Kimmylee
Kooktijd
25 Min
Totale tijd
25 Min

Ingrediënten

Marinade voor de tempeh

Instructies

  1. Kook de sushirijst volgens de verpakking. Snijd ondertussen de avocado, radijsjes, paprika en komkommer. Spoel de sojabonen goed af en rasp eventueel de wortel als je geen kant-en-klare worteljuliënne gebruikt.
  2. Meng de marinade van de tempeh in een kommetje. Snijd de tempeh in plakjes. Verhit wat olijfolie in de pan en bak de tempeh (nog zonder marinade!) aan beide kanten bruin. Vervolgens snijd je de tempeh in blokjes en meng je deze in een kom met de marinade. Schep goed om.
  3. Verdeel de sushirijst over twee kommen en verdeel alle toppings hierover. Eet smakelijk!

Dieetkenmerken

Glutenvrij: ja

Lactosevrij: ja

Vega: ja

Vegan: ja


Low FODMAP optie:

Dit recept in de aangegeven hoeveelheden is low FODMAP! Let wel op de avocado, deze valt vanaf 45 gram onder de oranje lijst. Het wordt geadviseerd om producten van de oranje lijst te beperken tot max. 2 per maaltijden en 3 tot 6 porties per dag.


pokébowl, glutenvrij, lactosevrij, tempeh, vegan
Japans
Dit recept gemaakt?
Tag @nutrilee.nl op Instagram en gebruik de hashtag # nutrilee
 

Voedingswaarde per portie

 
Kcal 442
Vet 16,2 g
Verz. vet 2,4 g
Koolhydraten 55,6 g
Suikers* 14,1 g
Vezels 8,3 g
Eiwit 14,2 g
Zout 1,13 g

Hier zie je de voedingswaarde van dit recept. De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie. Laat je niet te veel leiden door de voedingswaarde. Wees vrij om de ingrediënten en/of de hoeveelheden van het recept aan te passen naar wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Een maaltijd, tussendoortje of voedingsmiddel is meer dan alleen de voedingswaarde. Luister naar je lijf en wees lief voor jezelf!

* De term suikers zegt iets over de hoeveelheid mono- en disachariden. Dit kan zowel natuurlijke suikers als geraffineerde en vrije suikers betreffen. Meer weten over suikers? Klik dan hier.

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?


Vorige
Vorige

Taco’s met pulled chicken en zoete aardappel

Volgende
Volgende

Aardappel-bloemkool ovenschotel met bechamelsaus