Voedzame kipkerrie met zilvervliesrijst

Vezel- en eiwitrijke kipkerrie met zilvervliesrijst. Eén van de simpelste recepten die ik maak, ondanks het aantal stappen in de bereidingswijze. Je zet alles van te voren klaar, dan is het slechts een kwestie van bij elkaar gooien. Geen moeilijk gedoe! Als ik geen zin heb om te koken dan komt die bezorg-app al snel tevoorschijn. De meeste gerechten die ik maak zijn de volgende dag ook nog prima te eten. Hier eten wij dan vaak twee dagen van, want dat scheelt me weer een dag koken. Zo ben ik dan ook wel weer.

Kan ik deze kipkerrie invriezen?

Ja zeker kan dat! Zorg er dan wel voor dat je de kipkerrie los van de rijst invriest.

Variatie tip voor kipkerrie

Mocht je nou van warm fruit in je eten houden, not me, dan kun je in de laatste stap ook nog verse ananasblokjes toevoegen. Om het recept vega te maken kan je deze vegetarische kipstuckjes gebruiken.

Hoe maak je deze kipkerrie vegan?

Dat kan door simpelweg de kwark te vervangen door deze plantaardige kwark. De vega en vegan opties staan onderaan in het recept.

Voedingsstoffen in kipkerrie met zilvervliesrijst

Deze voedzame kipkerrie is rijk aan eiwit en een bron van vezels. Zowel de zilvervliesrijst als de kipfilet zorgen voor eiwitten. Zilvervliesrijst levert, net als de groente in dit gerecht, voor lekker veel vezels! Het gerecht is rijk aan magnesium (door de zilvervliesrijst en kipfilet), maar ook rijk aan selenium, vitamine A, vitamine E, vitamine B1, vitamine B6, foliumzuur, vitamine B3, vitamine C en fosfor. Daarnaast is deze kipkerrie een bron van calcium, ijzer, zink en vitamine B2.

Wil je de voedingswaarde van het recept weten? Deze vind je onder het recept.

 
Voedzame kipkerrie met rijst

Voedzame kipkerrie met rijst

Porties 2
Geschreven door Kimmylee
Voorbereidingstijd
15 Min
Kooktijd
15 Min
Totale tijd
30 Min

Ingrediënten

Instructies

  1. Snipper de ui, pers de knoflook en hak de gember fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes, de paprika in blokjes en de wortel in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met de helft van de kerriepoeder; zet even aan de kant.
  2. Bereid de rijst volgens de verpakking. Verhit ondertussen wat olijfolie in een wok- of hapjespan en fruit de ui, knoflook en gember. Voeg vervolgens de broccoli, paprika en wortel erbij. Bak even kort aan terwijl je de bouillon bereid en je de maizena (of tapiocazetmeel) met het water mengt in een klein glaasje of kommetje.
  3. Voeg nu de bouillon toe aan de groente en laat dit ongeveer 7 minuten sudderen. Ondertussen bak je, in een koekenpan, de kipfilet tot deze goudbruin is. Voeg vervolgens het maizenamengsel toe aan de groente en laat dit ongeveer 5 minuten indikken.
  4. Tot slot voeg je de kwark toe en roer je het geheel goed door. Hier kan nu ook de kipfilet bij. Serveer samen met de zilvervliesrijst. Eet smakelijk!

Dieetkenmerken

Glutenvrij: ja

Lactosevrij: ja

Vega: nee, maar wel met vegetarische kipstuckjes

Vegan: nee, maar wel met de vega-optie + plantaardige kwark


Low FODMAP optie:

Gebruik in plaats van ui het groene gedeelte van een stengel bosui. Gebruik geen knoflook, maar gebruik knoflookolie om in te bakken. 75 gram broccoliroosjes, dus niet de stengel, is nog onderdeel van de groene lijst. 240 gram broccoliroosjes is onderdeel van de oranje lijst. 65 gram courgette is onderdeel van de groene lijst, 75 gram courgette is onderdeel van de oranjelijst.


Dit recept gemaakt?
Tag @nutrilee.nl op Instagram en gebruik de hashtag # nutrilee
 

Voedingswaarde per portie

 
Kcal 584
Vet 15,7 g
Verz. vet 3 g
Koolhydraten 69,4 g
Suikers* 8,4 g
Vezels 9,7 g
Eiwit 36,2 g
Zout 1,44 g

Hier zie je de voedingswaarde van dit recept. De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie. Laat je niet te veel leiden door de voedingswaarde. Wees vrij om de ingrediënten en/of de hoeveelheden van het recept aan te passen naar wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Een maaltijd, tussendoortje of voedingsmiddel is meer dan alleen de voedingswaarde. Luister naar je lijf en wees lief voor jezelf!

* De term suikers zegt iets over de hoeveelheid mono- en disachariden. Dit kan zowel natuurlijke suikers als geraffineerde en vrije suikers betreffen. Meer weten over suikers? Klik dan hier.

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?

Vorige
Vorige

Vegan Groningse mosterdsoep

Volgende
Volgende

Speltsandwich met gegrilde kipfilet