Groene currypasta

Ik maak regelmatig een groene curry of Thaise maaltijdsoep en ik gebruik daarvoor groene currypasta. Deze kun je in de supermarkt in een pakje kopen, maar ik vind de home made versie het allerlekkerst. Ik proef écht verschil! Hier vries ik vaak ook wat van in, zodat ik daar op een luie avond een heerlijke curry van kan maken.

Waar koop ik citroengras?

Je vindt alle ingrediënten van deze groene currypasta gewoon in de supermarkt, maar ik ben de citroengras eerlijk gezegd nog niet tegengekomen bij de Jumbo of Albert Heijn bij mij in de buurt. De Lidl daarentegen heeft sowieso citroengras, net als elke toko.

Waarmee blend je de groene currypasta?

Ik maak de groene currypasta met mijn keukenmachine. Daarop heb ik namelijk een klein opzetstuk die ik gebruik voor onder andere guacamole of kruidenpasta’s zoals deze. Je kan het ook maken met de staafmixer of kleine blender. Zorg er dan wel voor dat je de citroengras echt heel klein snijdt, want het zijn echt ontzettend stevige krengen.

Voedingsstoffen in groene currypasta

Deze currypasta is een bron van vezels! Het fijne aan het zelf maken van groene currypasta is dat je werkt met verse ingrediënten. Daarnaast bepaal je zelf hoeveel zout je toevoegt. Te veel zout kan zorgen voor een te hoge bloeddruk. Een te hoge bloeddruk verhoogt de kans op hart- en vaatziekten.

Wil je de voedingswaarde van het recept weten? Deze vind je onder het recept.

 
Groene currypasta

Groene currypasta

Porties 4
Geschreven door Kimmylee
Voorbereidingstijd
10 Min
Totale tijd
10 Min

Ingrediënten

Instructies

  1. Snijd de citroengras, sjalot en gember in kleinere stukken. Daarna pureer je alles gewoon tot een currypasta! Easy as that.⁠

Dieetkenmerken

Glutenvrij: ja

Lactosevrij: ja

Vega: ja

Vegan: ja


Low FODMAP optie:

Gebruik geen sjalot en knoflook. Vervang de olijfolie voor wat knoflookolie en gebruik (in plaats van sjalot) het groene gedeelte van 4 stengels bosui.



Dit recept gemaakt?
Tag @nutrilee.nl op Instagram en gebruik de hashtag # nutrilee
 

Voedingswaarde per portie

 
Kcal 46
Vet 2,8 g
Verz. vet 0,4 g
Koolhydraten 3,5 g
Suikers* 1,8 g
Vezels 1,1 g
Eiwit 0,8 g
Zout 0 g

Hier zie je de voedingswaarde van dit recept. De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie. Laat je niet te veel leiden door de voedingswaarde. Wees vrij om de ingrediënten en/of de hoeveelheden van het recept aan te passen naar wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Een maaltijd, tussendoortje of voedingsmiddel is meer dan alleen de voedingswaarde. Luister naar je lijf en wees lief voor jezelf!

* De term suikers zegt iets over de hoeveelheid mono- en disachariden. Dit kan zowel natuurlijke suikers als geraffineerde en vrije suikers betreffen. Meer weten over suikers? Klik dan hier.

Ook interessant…

 

Volg je mij al op Instagram?


Vorige
Vorige

Bananenbrood met blauwe bessen

Volgende
Volgende

Taco’s met pulled chicken en zoete aardappel